Nuttige websites en apps

www.thuisarts.nl : Op Thuisarts.nl vindt u duidelijke en begrijpelijke medische informatie. U kunt zoeken op de beginletter van een onderwerp, op lichaamsdeel of met een zoekwoord. Elk onderwerp begint met een korte samenvatting. Als u verder klikt, krijgt u antwoord op vragen als; Waardoor komt het? Kan het kwaad? Wat kan ik er zelf aan doen? Hoe wordt het behandeld? Wanneer moet ik contact opnemen met de huisarts? Hoe gaat het verder? Vaak staan er filmpjes, plaatjes of tekeningen bij met uitleg.

Op Thuisarts.nl zoekt u naar informatie waar en wanneer het u uitkomt. De website vertelt wat u zelf kunt doen aan uw klachten, èn wanneer u de huisarts moet bellen.

www.moetiknaardedokter.nl : Met de app Moet ik naar de dokter? kunt u zelf beoordelen of en wanneer het nodig is om uw huisarts te raadplegen.

 www.ikgeeftoestemming.nl  : Op deze website kunt u toestemming regelen voor het electronisch beschikbaar stellen van uw medische gegevens ten behoeve van de waarnemend huisarts. De door de huisarts beschikbaar te stellen sammenvatting van uw dossier kan na uw toestemming alleen worden ingezien door de waarnemend huisarts. In de samenvatting staan uw huidige gezondheidsproblemen, uw medicijnen, bekende allergieen, de laatste 5 contacten met de huisarts of de laatste 4 maanden van het dossier, byzonderheden die van belang voor de waarnemend arts kunnen zijn.

www.tekenradar.nl :Hier vindt u informatie over tekenbeten en de behandeling.

www.mentaalvitaal.nl : Een website van het Trimbos -instutuut waar u informatie kunt vinden over psychische klachten, zelftesten en online trainingen